20.12.2015 22:50

Atlético maakt misstap tegen Málaga

Atético Madrid heeft zondag verzuimd alleen de koppositie in te nemen in de Spaanse Primera Dívisión. De komende tegenstander van PSV in de Champions League verloor met 1-0 de uitwedstrijd tegen middenmoter Málaga.

Wat de formatie van trainer Diego Simeone ook probeerde, het lukte niet te scoren tegen de nummer dertien van Spanje. Toen aanvoerder Gabi na 56 minuten moest inrukken met een rode kaart, kreeg Atlético het nog moeilijker. De Braziliaan Charles maakte kort voor tijd op aangeven van oud-PSV'er Nordin Amrabat de winnende treffer voor Málaga.

FC Barcelona behield door de misstap van Atlético de leiding met 35 punten uit vijftien wedstrijden. De Catalanen pakten zondag in het Japanse Yokohama de vijfde hoofdprijs van dit kalenderjaar door het WK voetbal voor clubteams te winnen. Barcelona was was in de finale duidelijk te sterk voor het Argentijnse River Plate: 3-0.

Real Madrid stuntte met een monsterzege op degradatiekandidaat en plaatsgenoot Rayo Vallecano. Een doelpuntenfestijn in Bernabéu eindigde in 10-2. Gareth Bale scoorde vier keer, Karim Benzema driemaal en Cristiano Ronaldo was goed voor twee treffers. Real bleef in het spoor van de koplopers en staat op 33 punten uit zestien duels.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner