23.12.2015 12:06

Belg verrast zichzelf en Simeone met basisplek

Yannick Ferreira-Carrasco heeft niet veel tijd nodig gehad om Diego Simeone te overtuigen van zijn kwaliteiten. De Belgische international heeft inmiddels een basisplaats, maar was daar in eerste instantie ook door verrast.

"Eerlijk gezegd denk ik dat hij zelf ook niet had verwacht dat ik me zo snel aan zijn spelwijze zou aanpassen. Want dat is toch wel een heel specifieke manier van voetballen. Maar ik kan me snel kan aanpassen aan verschillende spelsystemen", geeft de Rode Duivel aan tegenover het Spaanse S/V Magazine.

De aanvaller vindt dat hij snel kan aanpassen, maar toch was de overgang groot. "Ik moet eerst aan verdedigen denken en dan pas ten aanval trekken. Meeverdedigen is heel belangrijk bij Diego Simeone. Bij Monaco was dat anders." De aanvaller geeft aan dat de trainer van Monaco een liefhebber was van aanvallend spel.

"Onder Jardim waren het eerder de spelers die verdedigend dachten, want hijzelf hield van mooi voetbal. De speelstijl was dus eerder verbonden met de ploeg dan met de coach, waarschijnlijk een gevolg van het meer gesloten voetbal in de Franse competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner