25.12.2015 09:20

PSV'er Moreno tipt jonkies: "Alles afgestraft"

Héctor Moreno kwam afgelopen zomer van Espanyol over naar Eindhoven. Bij PSV kijkt hij nog altijd vol trots terug op zijn tijd in Spanje, waar hij tegen sterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo speelde.

"Mijn tijd in Spanje heeft me ervaring opgeleverd, maar ook mooie verhalen voor later. Nu zie ik dat niet zo, maar als ik vooruitkijk... Ik kan later toch maar mooi zeggen dat ik tegen die gasten heb gespeeld. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, allemaal. They are killing football right now!", vertelde de Mexicaan in Voetbal International.

"In de Eredivisie lopen goede spelers, maar het is allemaal zo jong. In Spanje zijn de meesten 26, 27 jaar. Hier 18, 19. Dat soort spelers heeft nog niet het besef dat iedere kans moet zitten. Of dat iedere misstap wordt afgestraft. Als je als verdediger in Spanje een fout maakt, is het een doelpunt, honderd procent zeker. Messi, Ronaldo, Roberto Soldado, Radamel Falcao destijds... Als ik die jongens één centimeter ruimte gaf, scoorden ze. Zeker weten", besloot Moreno.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner