30.12.2015 20:29

Eerste Chinese voetballer in Primera División

Vlak voor de jaarwisseling heeft de Primera División een nieuwe mijlpaal bereikt. In de competitiewedstrijd tussen Rayo Vallecano en Atlético Madrid stond voor het eerst een Chinese voetballer binnen de lijnen. Chengdong Zhang is de naam.

De voetballer wordt door Rayo Vallecano gehuurd van het Chinese Beijing Guoan en had al twee wedstrijden in de Copa del Rey gespeeld. Tot een debuut in de Spaanse competitie kwam het nog niet, tot woensdagavond dus. Overigens was de invalbeurt van Zghan weinig succesvol, zeven minuten na zijn debuut scoorde Atlético Madrid kort achter elkaar twee keer. In het seizoen 2012/2013 speelde Zhang al voor het Duitse Eintracht Braunschweig, waar hij tot twaalf competitiewedstrijden kwam.

Zhang kwam in 2009 naar Europa toe, toen hij voor het Portugese CD Mafra ging spelen. In Nederland probeerde Ajax ook de Chinese voetbalmarkt aan te boren, maar Chengkuai Wang kwam niet verder dan twee wedstrijden bij Jong Ajax in de Jupiler League. Hij was wel de eerste Chinese voetballer die een officiële wedstrijd speelde in het shirt van de Amsterdammers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner