30.12.2015 22:04

FC Barcelona pakt doelpuntenrecord in Spanje

MSN heeft weer eens toegeslagen voor FC Barcelona. Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar waren betrokken bij doelpunten tegen Real Betis en bezorgden hun ploeg een nieuw doelpuntenrecord in de Primera División. Nog nooit scoorde een ploeg zoveel in één jaar.

Suárez maakte de 3-0 tegen Real Betis en dit was genoeg voor het record in Spanje. Over het hele jaar 2015 wist FC Barcelona maar liefst 179 keer te scoren in alle competities bij elkaar. De club speelde uiteraard in de competitie, maar ook in de Spaanse beker, de Champions League en op het WK voor clubteams. In al die competities gezamenlijk scoorden de Catalanen dus een kleine 180 keer. Het oude record lag op 178, wat Real Madrid in 2014 presteerde.

Voor de 3-0 van Suárez had Messi al op aangeven van Neymar de 2-0 gemaakt tegen de ploeg van Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart. MSN is dit seizoen in de Spaanse competitie alleen al goed voor 34 doelpunten. Ook in de Champions League doet het trio het goed, met tien doelpunten gezamenlijk. FC Barcelona won het duel overigens met 4-0, waardoor de Catalanen als koploper 2015 uit gaan. FC Barcelona scoorde 180 doelpunten in 2015, toepasselijk met het huidige WK darts.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner