12.01.2016 20:45

Update: Schorsing van Suárez blijft staan

Barcelona-spits Luis Suárez is voor twee wedstrijden geschorst wegens belediging. Zijn club ging vrijdag direct in beroep tegen de straf.

De Uruguayaan was betrokken bij een opstootje in de spelerstunnel tijdens de bekerwedstrijd tegen Espanyol "Jullie zijn vuilnis'', beet hij de spelers van de tegenpartij toe. "Kom dan, we wachten op jullie, losers!", zou hij ook nog hebben geroepen naar de tegenstanders.

Overigens ontkent de voetballer dat hij mensen heeft beledigd, vandaar dat FC Barcelona in beroep gaat. De krant Marca zette vrijdag echter een filmpje online, waaruit blijft dat Suárez al de hele wedstrijd bezig was met het provoceren van de spelers van de stadsgenoot.

Het duel tussen Espanyol en Barcelona was sowieso een verhit potje voetbal. Er werden twee rode kaarten uitgedeeld aan twee spelers van Espanyol. Pape Kouli Diop en Hernan Perez mochten eerder gaan douchen.

Update: 12-01-2016: 20:45: 

Luis Suárez blijft voor twee wedstrijden geschorst naar aanleiding van een opstootje tijdens de bekerwedstrijd tegen Espanyol. FC Barcelona tekende beroep aan na de schorsing, maar de Spaanse voetbalbond wilde van geen wijken weten. Suárez kreeg het in de spelerstunnel aan stok met de tegenstander, waarbij naar verluidt fel taalgebruik werd gebruikt.

Door de schorsing mist de aanvaller van FC Barcelona de returnwedstrijd in de Copa del Rey, net als de eerstvolgende competitiewedstrijd van de Catalanen, tegen Athletic Bilbao.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner