09.01.2016 16:37

Turan heeft acht minuten nodig voor assist

Arda Turan heeft slechts acht minuten nodig gehad om zijn eerste assist in een competitiewedstrijd voor FC Barcelona bij te schrijven. De middenvelder mocht lang niet in actie komen vanwege een transferban, maar tegen Granada CF was het meteen raak.

De FIFA legde FC Barcelona een transferverbod op, omdat het in het verleden minderjarige spelers contracten liet tekenen. Dit mag niet volgens de wereldvoetbalbond en daarom mochten de Catalanen tot januari 2016 geen nieuwe spelers aantrekken. FC Barcelona vond echter toch een oplossing, het haalde onder andere Arda Turan gewoon als nieuwe speler binnen, maar liet de Turk tot januari 2016 niet in actie komen in een officieel duel. 

Na het aflopen van de transferban kreeg Arda Turan zaterdag zijn eerste competitieminuten voor zijn nieuwe werkgever. Na acht minuten had hij de connectie met Lionel Messi al gemaakt. Met een prachtige steekbal zette hij de Argentijnse superster vrij voor de keeper, waarna de 1-0 een feit was. Kort na de 1-0 maakte Messi overigens ook de 2-0 in Camp Nou, ditmaal op aangeven van Luis Suárez.

Turan kreeg ook al speelminuten in het Spaanse bekertoernooi. De Turk speelde zeventig minuten mee, maar leverde geen bijdrage aan een 4-1 overwinning op Espanyol.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner