09.01.2016 20:31

Derde nederlaag op een rij voor Real Betis

Real Betis wacht al weer zes duels op een zege in de Spaanse Primera División. De ploeg van coach Pepe Mel verloor zaterdag met 1-0 bij Getafe. Ook het inbrengen in de slotfase van Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart kon de nieuwe nederlaag niet voorkomen. Een doelpunt van Álvaro Vázquez bleek beslissend in het voorstadje van Madrid.

Van Wolfswinkel kwam tot twintig minuten speeltijd. Van der Vaart, hersteld van rugklachten, kwam in de 81e minuut in het veld. Real Betis heeft nu al zes keer op rij niet gewonnen en verloor voor de derde keer op rij. De ploeg staat inmiddels nog maar vijf punten voor op de degradatieplekken, maar de concurrentie heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Stadgenoot Sevilla won wel, op eigen veld met 2-0 van Athletic Bilbao. De Fransman Kevin Gameiro maakte beide doelpunten. Sevilla haakt daarmee volledig aan bij de subtop van de Spaanse competitie.