11.01.2016 11:23

Simeone gaat aan kop: "We kunnen nóg beter"

Diego Simeone staat sinds zondagavond weer bovenaan in de Primera División. De trainer van Atlético Madrid weet zich zodoende goed te wapenen tegen grootmachten Real Madrid en FC Barcelona.

Tegen Celta de Vigo werd met 0-2 gewonnen door Atlético. Daardoor pakt de ploeg de koppositie met 44 punten. Kanttekening is dat FC Barcelona op 42 punten staat, maar wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zodoende weet Atlético zich opnieuw te nestelen tussen de twee grote rivalen. "We spelen momenteel goed voetbal", zegt Diego Simeone na afloop van het gewonnen duel. Hij denkt dat men na de winterstop een beter Atlético zal zien. "Maar we kunnen nóg beter en moeten blijven groeien. Je ziet nu al dat de jongens die afgelopen zomer zijn overgekomen groeiende zijn. Daardoor kan ik variëren."

Atlético is één van de weinige teams in de Spaanse competitie die het Barcelona en Real Madrid op structurele wijze moeilijk kan maken. Simeone denkt dat dat komt door het collectief. "Wij zijn niet beter of minder dan welke andere ploeg dan ook, maar we hebben een groep die voor elkaar door het vuur wil gaan. Toen ik hier werd aangesteld zei ik al dat het mijn prioriteit zou zijn om van een selectie een collectief te maken. Dan boek je succes."

Iedereen moet in dienst van het elftal spelen, ook de spitsen zo vindt Simeone. "Dat heeft er overigens niet voor gezorgd dat we minder vaak scoren. In tegendeel. De laatste jaren hebben Radamel Falcao, David Villa en Mario Mandžukić bewezen dat je met onze speelstijl ook vaak kunt scoren en Antoine Griezmann (tien competitiedoelpunten, red.) treedt nu in hun voetsporen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner