15.01.2016 21:39

Ook Ota debuteert na winterstop in Eredivisie

Kosuke Ota heeft het als nieuwe speler van Vitesse naar zijn zin op het trainingskamp van de Arnhemmers. (04-01-2016)
Kosuke Ota heeft het als nieuwe speler van Vitesse naar zijn zin op het trainingskamp van de Arnhemmers. (04-01-2016)

Het regent debutanten in de achttiende speelronde van de Eredivisie. Waar eerder al bekend werd dat Arber Zeneli en Alexander Sørloth voor hun eerste speelminuten in Nederland staan, krijgt nu ook Kosuke Ota zijn debuut. De linksback van Vitesse staat in de basisopstelling tegen SC Cambuur.

Ota heeft een heel seizoen in Japan achter de kiezen, maar sloot in de winterstop aan tijdens het trainingskamp van Vitesse en maakte daar een fitte indruk. Ota is een ervaren linksback, die daarnaast ook international van Japan is. Hij tekende in januari een contract tot medio 2020 en mag zich dus meteen bewijzen in Arnhem. Als Ota inderdaad in de basisopstelling start, houdt hij Kelvin Leerdam op de bank.

Vitesse sloot 2015 af als de nummer vijf van de Eredivisie, maar op het moment van schrijven krijgt nummer vier Heracles Almelo een gigantisch bak op de broek van FC Twente, waardoor de formatie uit Gelderland bij winst op SC Cambuur een plek kan stijgen. De wedstrijd staat zaterdagavond om 18.30 op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner