18.01.2016 20:50

Update: Bale drie weken in de lappenmand

Gareth Bale staat mogelijk weer voor een tijdje buitenspel. De Welshman liet zich in de rust van de wedstrijd tegen Sporting Gijón vervangen nadat hij weer last kreeg van zijn kuit. Real Madrid heeft besloten om de aanvaller te laten onderzoeken in het ziekenhuis. "We moeten de scans van morgen (maandag, red.) even afwachten en kunnen alleen maar hopen dat het meevalt", zei trainer Zinédine Zidana na de wedstrijd.

Het is namelijk niet voor de eerste keer dat Bale last heeft van deze blessure. Twee keer eerder stond de makkelijk scorende voetballer dit seizoen buitenspel met kuitproblemen. Tegen Sporting Gijón was Bale in de eerste helft wel goed voor een doelpunt (foto) en een assist, maar hij verliet de kleedkamer niet na het rustsignaal.

Bale speelde dit seizoen nog maar zeventien wedstrijden voor Real Madrid. Naast vijftien competitieduels kwam hij ook uit in de Champions League, maar de man uit Wales wist alleen dertien keer te scoren in de Primera División. De vorige keer dat Bale kuitproblemen had, stond hij ongeveer twee weken buitenspel.

Update: 18-01-2016: 20:50:

De kuitblessure die Gareth Bale opliep in de wedstrijd tegen Sporting Gijón, is niet heel ernstig. Uit onderzoek is gebleken dat de aanvaller van Real Madrid ongeveer drie weken buitenspel staat. Hij mist daarom waarschijnlijk drie competitiewedstrijden.

De duels met Real Betis, Espanyol en Granada komen te vroeg voor Bale, maar de wedstrijd tegen Athletic Bilbao is wel haalbaar voor de Welshman. Het is echter de vraag of Real Madrid dan al het risico wil nemen met de sterspeler, aangezien de wedstrijd daarna in de Champions League wordt afgewerkt.

Real Madrid hoopt Bale dan ook klaar te stomen voor het treffen met AS Roma in het kampioenenbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner