18.01.2016 14:02

Barça gaf Agüero voorkeur boven Suárez

Luis Suárez kan juichen tijdens het competitieduel FC Barcelona - Athletic Bilbao. (17-01-2016)
Luis Suárez kan juichen tijdens het competitieduel FC Barcelona - Athletic Bilbao. (17-01-2016)

FC Barcelona gaf Sergio Agüero de voorkeur boven het aantrekken van Luis Suárez. De komst van de Argentijn bleek echter onhaalbaar, waardoor FC Barcelona besloot om Suárez over te nemen van Liverpool.

"We hadden verschillende opties", aldus FC Barcelona-directeur Andoni Zubizarreta tegenover Marca. "Suárez was niet onze eerste optie. We probeerden in de winterperiode Aguëro van Manchester City over te nemen, maar dat is niet gelukt."

Suárez kwam tijdens het WK in Brazilië in opspraak door het bijtincident met Giorgio Chiellini. "We waren op dat moment al in onderhandeling met Liverpool", vervolgt Zubizarreta. "Er was veel interesse voor Suárez, maar na dat incident trokken veel clubs zich terug. Er werd getwijfeld aan zijn karakter en daarnaast was er vrees voor een hoge straf voor Suárez. Het was voor ons het perfecte moment om toe te slaan."

"Ik vind hem echt geweldig. Hij is niet statisch, hij heeft diepgang en hij geeft ons iets extra's. Daarnaast wilde Suárez ontzettend graag naar FC Barcelona komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner