20.01.2016 10:13

Busquets schaalt Atlético hoger in dan Real

Net zoals in de voorgaande jaren gaat de titelstrijd in de Primera División dit seizoen tussen drie clubs: Atlético Madrid, FC Barcelona en Real Madrid. Sergio Busquets, middenvelder van Barça, ziet het team van trainer Diego Simeone als de grootste bedreiging voor de landstitel.

"Atlético Madrid is op dit moment sterker dan Real Madrid", beweert de 27-jarige Spanjaard in gesprek met Sport. "Ze spelen beter, hebben betere spelers en zullen tot het einde van het seizoen meestrijden om de titel."

Met deze uitspraak lijkt Busquets, geboren Catalaan, wat olie op het vuur te gooien. FC Barcelona en Real Madrid zijn elkaars grote rivalen, maar de laatste seizoenen heeft Atlético Madrid zich ook in die strijd gemengd. Begin april nemen de twee Spaanse grootmachten het in Camp Nou weer tegen elkaar op. In de vorige ontmoeting in Madrid won FC Barcelona met liefst 0-4.

Atlético Madrid, de tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League, is op dit moment de koploper van de Spaanse competitie. FC Barcelona volgt op twee punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Real Madrid is de nummer vier en heeft op dit moment een achterstand van vier punten op de stadsgenoot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner