22.01.2016 10:29

Beşiktaş verhuurt Özbiliz waarschijnlijk direct

Aras Özbiliz landt op luchthaven Atatürk in Istanboel om de onderhandelingen met Beşiktaş af te ronden. (21-01-2016)
Aras Özbiliz landt op luchthaven Atatürk in Istanboel om de onderhandelingen met Beşiktaş af te ronden. (21-01-2016)

Het is zo goed als zeker dat Aras Özbiliz de overstap van Spartak Moskou naar Beşiktaş maakt. De oud-Ajacied meldde zich donderdag in Istanboel en zal waarschijnlijk binnenkort een contract bij de Turkse topclub tekenen. De kans is echter groot dat hij dit seizoen nog geen minuten gaat maken voor zijn nieuwe werkgever.

Özbiliz tekent vrijdag volgens De Telegraaf een contract voor 4,5 jaar. Daarna vertrekt de aanvaller direct naar Spanje. "Ik word direct verhuurd aan Rayo Vallecano, zodat ik veel aan spelen kan toekomen en in de zomer sterk terugkeer", maakt 25-jarige Özbiliz bekend.

De buitenspeler vertrok in de zomer van 2012 bij Ajax en kwam via Kuban Krasnodar bij Spartak Moskou terecht. "Daar liep ik op het moment dat Beşiktaş voor het eerst interesse toonde een kruisbandblessure op", vervolgt Özbiliz. "Spartak vond het beter dat onze wegen scheidden en opeens was Beşiktaş daar weer."

Özbiliz speelt bij Spartak Moskou en binnenkort Beşiktaş op het hoogste niveau, maar hij vindt het jammer dat hij in Amsterdam niet echt doorbrak. "Ik heb daar 15 jaar gespeeld, dus Ajax is mijn club. Ik heb nog veel contact met Daley Blind, Vurnon Anita en Kenneth Vermeer. Frank de Boer zag het echt in me zitten, maar ik kreeg in 2012 de keuze te worden verhuurd of te vertrekken, waarna ik de eer aan mezelf hield. Helaas is er in Amsterdam nooit uitgekomen, wat er toch in bleek te zitten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner