22.01.2016 15:37

15 spelers die in de zomer transfervrij zijn

Deze winter wordt er tussen clubs druk onderhandeld over spelers, maar er zijn ook onderhandelingen gaande waarvan de werkgevers waarschijnlijk niets weten. Spelers van wie het contract deze zomer afloopt mogelijk namelijk nu al vastgelegd worden voor volgend seizoen. Hieronder een rijtje met vijftien interessante transferdoelwitten.

Zlatan Ibrahimović
Hij zal in de zomer misschien wel de meest gewilde speler van allemaal zijn. Nu al wordt er veelvuldig aan de Zweeds international getrokken. Vooralsnog geeft Zlatan aan geen reden te hebben om Paris Saint-Germain te verlaten, maar terwijl een avontuur in Dubai lonkt heeft hij nog geen nieuw contract ondertekend. Daarnaast hoopt AC Milan op een terugkeer van de vedette.

Gregory van der Wiel
De ploeggenoot van Zlatan maakte in 2013 de overstap van Ajax naar PSG, maar is inmiddels uit de gratie geraakt. In zijn eerste seizoenen was Van der Wiel een gewaardeerde basiskracht en bediende hij onder anderen Zlatan en Edinson Cavani op maat. Inmiddels verpietert hij op de bank en is het geen geheim dat Van der Wiel in de zomer wil vertrekken.

Tonny Vilhena
Ook in Nederland lopen genoeg spelers rond die gratis de deur uit kunnen lopen. De meest gewilde daarvan is Tonny Vilhena. Het staat buiten kijf dat de middenvelder een enorm talent is. Feyenoord wil graag verlengen met Vilhena, maar hij heeft voor zichzelf al besloten te vertrekken. Afgelopen zomer lonkte de Italiaanse competitie voor Vilhena. Zijn privésituatie deed hem destijds besluiten zijn contract in Rotterdam uit te dienen.

Branislav Ivanović
In de categorie ervaring is Branislav Ivanović een hele interessante keuze voor in de zomer. De Servische verdediger draait al jaren mee bij Chelsea in de Premier League, maar beschikt over een aflopend contract. Hij speelde ruim tweehonderd duels in de Premier League en kwam ook vijftig keer uit in de Champions League. Met zijn 31 jaar kan Ivanović nog enkele jaren mee. 

Hatem Ben Arfa
De loopbaan van Ben Arfa is er een met pieken en dalen. In Frankrijk maakte de technisch begaafde speler furore bij Olympique Lyon en Marseille. Zijn overstap naar Newcastle United leek in het begin een goede beslissing, maar onder meer een zware beenbreuk gooide roet in het eten. Inmiddels heeft hij bij Nice het voetbalgeluk teruggevonden en maakt hij tegenstanders gek met zijn dribbels. Het kan dan ook niet anders dat in de zomer een mooie club voor hem op de deur klopt.

Joey van den Berg
Van den Berg is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste seizoen in het shirt van sc Heerenveen. In de winter van 2013 kwam hij over van PEC Zwolle. Van den Berg is een basiskracht en zelfs uitgegroeid tot aanvoerder. Van den Berg pakt nog weleens een kaart omdat hij op het randje speelt en mogelijk schrikt dat belangstellende clubs deze zomer af.

Ron Vlaar
De centrale verdediger maakte aan het begin van dit seizoen bewust de keuze om in Nederland te herstellen van zijn knieblessure. Bij oud-werkgever Feyenoord was de mandekker niet welkom, maar AZ ontving Vlaar met open armen. Ron Beton is weer fit en wil de tweede seizoenshelft van de Eredivisie gebruiken om zich in de kijker te spelen van een mooie buitenlandse club.

John Terry
Sinds jaar en dag is Terry verbonden aan Chelsea. De Engelsman won onder meer het kampioenschap en de Champions League met de Londenaren en speelt al zijn hele carrière voor Chelsea. Terry begint echter ook ouder te worden en mogelijk is dat voor Chelsea een reden, net zoals bij Frank Lampard, niet met hem door te gaan. De Amerikaanse competitie lijkt dan ook een logische vervolgstap om af te bouwen. Het is alleen de vraag of clubman Terry zich dat wel over zijn hart kan verkrijgen.

Ezequiel Lavezzi
Zlatan en Van der Wiel zijn niet de enige gewilde spelers die uit hun contract lopen bij PSG. Ook Lavezzi heeft de mogelijkheid deze zomer gratis van club te ruilen. Dat lijkt ook te gaan gebeuren, want belangstelling is er genoeg voor de Argentijn. Onder meer Internazionale en Chelsea worden aan de international gelinkt.

Illias Bel Hassani
De in Rotterdam geboren Bel Hassani is een van de smaakmakers in het team van Heracles Almelo. Nu Oussama Tannane verkocht is, moet Bel Hassani het team op sleeptouw nemen in Almelo. Mocht hij die proef doorstaan, dan staan er in de zomer ongetwijfeld clubs op de stoep om hem gratis over te nemen.

Navarone Foor
NEC Nijmegen beschikt dit seizoen over een uitstekende voorhoede met Christian Santons en Anthony Limbombe, maar daarachter is Foor terug van weggeweest. Foor brak al vroeg door bij de Nijmegenaren, maar kende een terugslag in zijn ontwikkeling. Inmiddels heeft hij de draad weer opgepakt en zal hij bij veel clubs op het scoutingslijstje voorkomen.

Jeff Stans
Excelsior beschikt in de Eredivisie over een talentvolle groep en een van de grootste talenten binnen de selectie is Jeff Stans. De middenvelder leest het spel en heeft bovendien scorend vermogen. Kwaliteiten die van een centrale middenvelder gevraagd worden. Bij Excelsior willen ze hem graag houden of anders wat aan hem verdienen. Voorlopig zal geen van beide het geval zijn voor de Kralingers.

Michael Carrick
Na zijn overstap van Tottenham Hotspur naar Manchester United is Carrick niet meer weg te denken op Old Trafford. Ondanks de vele aankopen is Carrick de stille motor van het team gebleven. Hij moet echter steeds vaker wedstrijden aan zich voorbij laten gaan vanwege blessureleed. Desondanks valt niet uit te sluiten dat speler en club elkaar de komende maanden vinden in een nieuw contract.

Pele van Anholt
De vleugelverdediger maakte er vorig jaar al geen geheim van toe te zijn aan een nieuw avontuur. Van Anholt was vooral ontevreden over zijn rol in het team. De rechtsback werd namelijk als linksback ingezet bij sc Heerenveen. Van Anholt was toentertijd naar eigen zeggen dicht bij een transfer. Hij zal zich dan ook geen zorgen maken na dit seizoen zonder werkgever te zitten.

Joel Campbell
De aanvaller van Arsenal is dit seizoen druk bezig zichzelf op de kaart te zetten. Mede door blessures bij de Londenaren kreeg de man uit Costa Rica een kans in het Emirates Stadium. Een mogelijkheid die hij met beide handen pakte. De aanvaller is aan een sterk seizoen bezig en speelt elke wedstrijd beter. Het is dan ook maar de vraag of Arsenal hem wel wil laten gaan. Een contractverlenging in de komende periode zal niet verrassend zijn.

Sofiane Feghouli
Sinds de zomer van 2010 draagt Feghouli het shirt van Valencia. De international van Algerije werd in het begin nog een seizoen uitgeleend aan Almería, maar is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde bassispeler. Dat is ook in Engeland opgevallen. Manchester United wordt in verband gebracht met Feghouli. Louis van Gaal hoopt dan ook dat de middenvelder kiest voor een transfervrij vertrek.

Stéve Mandanda
Iedereen die het over Olympique Marseille heeft, moet automatisch aan doelman Steve Mandanda denken. De Franse goalie is niet weg te denken uit het doel van de Ligue 1-club. Toch dreigt daar een einde aan te komen. Deze maand is Mandanda al in verband gebracht met een vertrek. De goalie verzekerde echter te blijven, want hij wil zijn club niet tussentijds in de steek laten.

Éver Banega
Sevilla staat op het punt een belangrijke speler kwijt te raken. Éver Banega werd in de zomer van 2014 overgenomen van Valencia, waar hij ook een basisspeler was. In zijn eerste seizoen bij Sevilla speelde Banega zowat alles, dit seizoen is dat wat minder. Wellicht heeft het te maken met zijn aflopende contract.

Bram Nuytinck
Deze winter wordt er al flink getrokken aan de diensten van Bram Nuytinck. De centrale verdediger speelde dit seizoen nog nauwelijks voor Anderlecht, waar hij in het begin nog een vaste waarde was. AZ en FC Twente worden in verband gebracht met de Nederlander. De Alkmaarders deden tevergeefs een bod en zullen samen met de Tukkers na dit seizoen een nieuwe poging kunnen wagen. Alleen hoeft dan geen transfersom betaald te worden.

Alvaro Arbeloa
Arbeloa is afkomstig uit de jeugdopleiding van Real Madrid, maar brak pas laat door bij de Madrilenen. Via Deportivo La Coruña kwam de vleugelverdediger eerst bij Liverpool terecht. Uiteindelijk was Real Madrid alsnog overtuigd en legden ze hem in 2009 vast. Na dit seizoen komt waarschijnlijk een einde aan de tweede periode van Arbeloa bij Real Madrid.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner