24.01.2016 10:30

Zidane ergert zich aan geruchten rond James

Zinédine Zidane is niet blij met de verhalen in de media over James Rodríguez. De Colombiaan zou minder met voetbal bezig zijn, getuige onder andere een achtervolging op hoge snelheid met de politie. De Franse oefenmeester wil van niets weten.

"James was deze week erg goed bezig op de training, net als alle andere spelers. Ik ben blij met wat hij laat zien. Hij werkt hard en we weten hoe belangrijk hij is voor dit team. Wat er over James gezegd wordt, irriteert me. Ik zet alle geruchten makkelijk opzij, ik geloof niet in wat er buiten de club gezegd en geschreven wordt", verdedigt Zidane zijn voetballer op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Real Betis.

Real Madrid staat zondagavond tegen de formatie van Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel en omdat FC Barcelona al gewonnen heeft in de huidige speelronde, moet Real Madrid volgen. Zidane moet het echter stellen zonder Gareth Bale, die met kuitproblemen afhaakt in de komende weken. James is een mogelijke vervanger van de Welshman, maar Zidane heeft nog niet besloten wat hij op rechts gaat doen.

"Het is mijn taak om de beslissingen te maken en zondag moet ik er zeker één maken. De blessure van Bale geeft ons een kans om andere spelers aan het werk te zien op zijn positie." Zidane hint in ieder geval naar speeltijd voor de Colombiaan, die nu anderhalf seizoen in Spanje voetbalt. "We zullen het zien, maar hij is in ieder geval fit genoeg om te spelen." James speelde in het huidige seizoen door blessureleed minder dan vijftien officiële wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner