28.01.2016 14:56

Update: Maurice Steijn één duel geschorst

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn bekijkt het competitieduel VVV - Jong PSV vanonder zijn paraplu. (22-01-2016)
VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn bekijkt het competitieduel VVV - Jong PSV vanonder zijn paraplu. (22-01-2016)

De KNVB wil VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn voor één duel schorsen. De oefenmeester liet zich na het competitieduel met Jong PSV (2-1) nederlaag bijzonder kritisch uit over de arbitrage.

"De gedragscode is op verzoek van de clubs in het betaald voetbal door het bestuur betaald voetbal vastgesteld", aldus de KNVB in een persbericht. "Het doel van de gedragscode is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag, omdat dat niet thuishoort in het voetbal."

Steijn voelde de schorsing overigens al aankomen, want nadat hij de arbitrage 'snotneuzen' had genoemd zei hij het volgende: "De KNVB zal zaterdagochtend wel weer bellen, maar ik denk dat ze zich ook eens achter de oren moet krabben en de beelden moeten bekijken. Het enige wat ik van de heren vraag is dat ze de regels volgen en zich normaal gedragen."

VVV-Venlo en Steijn hebben tot donderdagmiddag 13.00 uur om te reageren op het schikkingsvoorstel van de KNVB.

Update: 28-01-2016: 14:56

Maurice Steijn is 'schoorvoetend' akkoord met het schikkingsvoorstel van één duel van de aanklager betaald voetbal. De trainer van VVV-Venlo mist het thuisduel met FC Volendam. 

De tuchtcommissie straft de Hagenaar voor zijn uitlatingen na de nederlaag tegen Jong PSV (2-1). Steijn noemde de arbitrage onder meer 'snotneuzen'. Drie dagen later lijkt de oefenmeester nog steeds niet afgekoeld.

"Ik snap niet dat de bond zo'n jongen niet eerst ervaring laat opdoen onderin de Jupiler League", begint Steijn tegenover Voetbal International. "Wij spelen mee om het kampioenschap. Door blunders van de scheidsrechter, die hij na afloop ook heeft toegegeven, verliezen we hele dure punten. Ik heb inderdaad het woord 'snotneuzen' in de mond genomen, maar dat is toch geen scheldwoord?"

Ook met de gang van zaken rondom de schorsing is Steijn niet blij. "Ik kreeg de opmerking dat de straf na beroep hoogstwaarschijnlijk alleen maar hoger zal uitvallen. Ik heb dus eigenlijk geen andere keus dan de schorsing te accepteren. De KNVB heeft totaal geen begrip voor het gevoel na zo'n frustrerende avond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner