29.01.2016 15:46

Barça en Valencia treffen elkaar in de beker

FC Barcelona en Valencia zijn vrijdagmiddag aan elkaar gekoppeld in de halve finale van de Copa del Rey. De twee Spaanse grootmachten bepalen via een tweeluik in februari wie mag strijden in de finale van het Spaanse bekertoernooi.

De formatie van Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar heeft het voorlopig erg simpel in de Copa del Rey. In de vierde ronde, waar de profclubs voor het eerst aan bod kwamen, werd CF Villanovense in de tweede wedstrijd overlopen, waarna de Catalanen ook voor Espanyol en Athletic Bilbao een maatje te groot bleken. Het supertrio MSN werd door FC Barcelona niet eens veel gebruikt in de beker, zo blijkt uit deze statistieken.

Valencia moet het dit seizoen echt van de beker hebben in eigen land, aangezien de ploeg in de Primera División maar niet weet te winnen. In het bekertoernooi had Valencia geen problemen met Barakaldo CF en Granada CF, maar UD Las Palmas verraste de formatie van Phil Nevilla bijna. Een 0-1 overwinning bleek echter net voldoende te zijn.

De winnaar van het tweeluik treft Sevilla of Celta de Vigo in de finale van de Copa del Rey. FC Barcelona is titelhouder van de beker, na de gewonnen finale van de vorig jaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner