03.02.2016 23:05

Barça zet Valencia voor schut in de beker: 7-0

De eerste keer dat het supertrio MSN samen echt een kans kreeg in het huidige bekerseizoen, is niet goed bevallen voor Valencia. Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar krijgen meestal rust in de beker, maar het was woensdag goed te merken dat het ditmaal niet zo was. FC Barcelona walste in de halve finale over het arme Valencia heen: 7-0.

Al na twaalf minuten keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Luis Suárez schoot twee keer raak, één keer op aangeven van Neymar, de tweede assist schreef nieuweling Aleix Vidal op zijn naam. Nog voor rust maakte Lionel Messi er 3-0 van, waarna hij voor de hattrick ging in de tweede helft. Daarvoor miste Neymar nog dé kans op zijn treffer, maar de Braziliaan miste bij een stand van 3-0 een penalty.

Lionel Messi stond dus op een hattrick en dan kan Luis Suárez natuurlijk niet achterblijven. De oud-speler van Ajax en Liverpool scoorde in de laatste tien minuten nog twee keer, wat zijn seizoenstotaal op het indrukwekkende aantal van 35 doelpunten brengt. Valencia zal met weinig plezier uitkijken naar volgende week, want dan wacht de return in het eigen stadion.