04.02.2016 14:33

'Dingsdag raakt basisplaats bij NAC kwijt'

Jong PSV-aanvaller Boris Cmiljanić troeft NAC Breda-verdediger Michael Dingsdag af in een onderling duel. (07-12-2015)
Jong PSV-aanvaller Boris Cmiljanić troeft NAC Breda-verdediger Michael Dingsdag af in een onderling duel. (07-12-2015)

Met de komst van Kevin van Diermen naar NAC Breda, moet Michael Dingsdag vrezen voor zijn basisplaats in Brabant. Trainer Marinus Dijkhuizen is niet tevreden over de routinier, die afgelopen zomer terugkeerde naar Nederland.

Dijkhuizen stelt volgens BN DeStem harde eisen aan zijn verdedigers en Dingsdag, die ruim tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie speelde en een kleine honderdvijftig op het hoogste voetbalniveau van Zwitserland, viel door de mand. "Overall was het niet goed genoeg." Dingsdag speelde in Nederland voor Vitesse en sc Heerenveen, waarmee hij nooit in de Jupiler League speelde.

Dit seizoen maakte hij dus zijn debuut op het tweede voetbalniveau en dat ging in het begin prima. De routinier groeide snel uit tot aanvoerder van de Brabanders, maar raakte de band ook snel weer kwijt. Nu lijkt de mandekker, die tot 2017 tekende bij NAC Breda, dus ook minder te gaan spelen. Van Diermen is de logische opvolger van Dingsdag in de basisopstelling. De centrumverdediger wordt gehuurd van Excelsior, maar NAC Breda hoopt Van Diermen na dit seizoen langer vast te leggen.

De degradant neemt het vrijdagavond op tegen FC Dordrecht. NAC Breda staat momenteel derde, met zeven punten achterstand op koploper Sparta. De Rotterdammers speelden echter een wedstrijd minder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner