04.02.2016 22:32

Sevilla op drempel van bekerfinale

Sevilla heeft donderdagavond voor eigen publiek een stevige optie genomen op een plaats in de Spaanse bekerfinale. De ploeg van coach Unai Emery versloeg Celta de Vigo in de eerste wedstrijd met 4-0. Kevin Gameiro vervulde een hoofdrol bij de thuisploeg.

De Franse aanvaller begon slecht met het missen van een strafschop in de 28e minuut bij een stand van 0-0. Na de rust maakte hij die fout met twee treffers binnen twee minuten meer dan goed. Zijn landgenoot Adil Rami had op slag van rust de score geopend. Michael Krohn-Dehli maakte er in de slotfase 4-0 van. De return in Vigo is volgende week.

Barcelona is officieus al bekerfinalist. De titelhouder rolde woensdag Valencia in Camp Nou met 7-0 op. De return moet volgende week nog wel worden gespeeld.