08.02.2016 22:30

Real Sociedad wint ruim bij RCD Espanyol

Real Sociedad heeft maandag flink uitgehaald bij RCD Espanyol. De bezoekers wonnen met liefst 5-0 bij de ploeg uit een voorstad van Barcelona, die net boven de degradatiestreep staat.

Al na acht minuten was de wedstrijd goeddeels beslist. Jonathas scoorde op aangeven van Carlos Vela, waarna die Mexicaan zelf tekende voor de 2-0. Na rust vielen de treffers opnieuw kort na elkaar. Vela schonk Mikel Oiarzabal en Diego Reyes de mogelijkheid om de derde en vierde goal te maken. In de slotminuut maakte Jonathas zijn tweede.

Waar Espanyol in de problemen verkeert, deed Sociedad met de overwinning juist goede zaken. De ploeg klom naar de elfde plaats in de Spaanse competitie en voert daarmee het rechterrijtje aan.