14.02.2016 10:59

Varane is het niet eens met zijn rode kaart

Raphaël Varane is het niet eens met de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen Athletic Bilbao. De Franse mandekker kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, na een vermeende elleboogstoot.

"Ik wil altijd zo eerlijk mogelijk spelen", geeft de centrumverdediger na de wedstrijd aan voor de camera van het clubkanaal. "Ik speel niet om mensen pijn te doen." Varane ging in de slotfase een luchtduel aan en gebruikte daar volgens de scheidsrechter zijn elleboog te nadrukkelijk bij. Het leverde Varane zijn eerste schorsing in zijn carrière op.

"Ik heb respect voor de scheidsrechters, maar dit was niet eerlijk. Ik sprong eerder dan mijn tegenstander, die ik niet probeerde te raken met mijn elleboog." Ook zonder de inbreng van Varane wist Real Madrid de overwinning over de streep te trekken. Toen de Fransman rood kreeg stond het 3-1 voor Real Madrid, bij het laatste fluitsignaal was de stand 4-2 in het voordeel van de Koninklijke.

"Het team reageerde goed op de situatie en liet karakter zien. Dat is wel het belangrijkste, we hebben die samenhang nodig. We willen als team vechten tot het einde." Real Madrid is in de loop van het seizoen achterop geraakt en moet hopen op puntenverlies van FC Barcelona en stadsgenoot Atlético Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner