16.02.2016 20:02

Cruyff snapt niets van kritiek op strafschop

Lionel Messi baalt van het missen van een grote kans tijdens het bekerduel FC Barcelona - Valencia. (03-02-2016)
Lionel Messi baalt van het missen van een grote kans tijdens het bekerduel FC Barcelona - Valencia. (03-02-2016)

De kritiek rondom de indirecte strafschop van Lionel Messi en Luis Suarez tijdens het duel met Celta de Vigo afgelopen zondag (6-1) kan Johan Cruyff niet begrijpen. "Voetbal is ter vermaak en Messi vermaakt iedereen", aldus de 68-jarige Cruyff in gesprek met de Spaanse krant Sport. "Ik snap niet waar die controverse vandaan komt. Voetbal is voor de lol, niet om oorlogen of provocaties te ontlokken."

Het huidige Barcelona kan op veel sympathie rekenen van Cruyff, die de frivole acties van het voetbal wel kan waarderen: "Ik hou van dit elftal". De Nederlander genoot daarom ook met volle teugen van de strafschop die door Messi werd afgelegd op een inlopende Suarez: "Daar werd ik gelukkig van. Ik kan me vereenzelvigen met spelers die zoiets durven".

Cruyff vertoonde in 1982 met Jesper Olsen hetzelfde kunstje in dienst van Ajax:  "De media waren vol lof over de penalty en vonden het geniaal. En dat is altijd zo gebleven, dus ik begrijp niet waarom er ophef is over de actie van zondag in Camp Nou", doelt de clubicoon van Barcelona op enkele kritische Spaanse media.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner