17.02.2016 20:50

FC Barcelona maakt geen fout in inhaalduel

FC Barcelona is ook tegen Celta de Vigo op dreef. Neymar (m.) zorgt vlak voor tijd voor de 6-1. Hij viert zijn goal met zijn collega-aanvallers Lionel Messi (l.) en Luis Suárez (r.). (14-02-2016)

FC Barcelona is er woensdagavond in geslaagd om de inhaalwedstrijd tegen Sporting Gijón zonder problemen te doorstaan. Dankzij twee doelpunten van Lionel Messi en één van Luis Suárez werd de degradatiekandidaat uit Asturië met 1-3 verslagen.

Messi opende na 25 minuten spelen de score met een goal die de boeken in gaat als het driehonderdste competitiedoelpunt van de Argentijn. De sterspeler van Barça is de eerste speler die driehonderd doelpunten maakt in de Primera División. Een paar minuten na de 0-1 maakte Messi ook goal nummer 301. Sporting Gijón was in de tussentijd via Carlos Castro even op gelijke hoogte gekomen.

De Catalanen kwamen in de tweede helft niet meer in de problemen. Op aangeven van Aleix Vidal zorgde Suárez twintig minuten voor tijd voor de beslissing door de 1-3 binnen te schieten. FC Barcelona heeft door de overwinning een voorsprong van zes punten op Atlético Madrid en zeven punten op Real Madrid.