21.02.2016 18:25

Real Madrid laat dure punten liggen in Málaga

Cristiano Ronaldo heeft tijdens de competitiewedstrijd Málaga CF - Real Madrid last van zijn rug. (21-02-2016)
Cristiano Ronaldo heeft tijdens de competitiewedstrijd Málaga CF - Real Madrid last van zijn rug. (21-02-2016)

Het wordt nog een hele opgave voor Real Madrid om dit seizoen de landstitel te veroveren. De Madrilenen hadden voorafgaand aan speelronde 25 al een behoorlijke achterstand op FC Barcelona en die achterstand is alleen nog maar groter geworden. Waar FC Barcelona won, liet Real Madrid zondag punten liggen tegen Málaga: 1-1.

Met alle sterspelers in de basis begon het team van trainer Zinédine Zidane aan het duel in La Rosaleda. Op aangeven van Toni Kroos tekende Cristiano Ronaldo na een halfuur spelen voor de 0-1. Het was alweer het 22ste competitiedoelpunt van de Portugees in het huidige seizoen. Enkel Luis Suárez (25) scoorde vaker. Even later miste Ronaldo een strafschop.

De thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan door de achterstand en knokte zich in de tweede helft terug. Verdediger Albentosa, die wordt gehuurd van Derby County, tekende voor de gelijkmaker. Hoewel Real Madrid flink aandrong in het laatste halfuur, sleepte Málaga een gelijkspel uit het vuur.

De achterstand van Real Madrid op FC Barcelona bedraagt nu negen punten. Atlético Madrid heeft ook negen punten achterstand op de Catalanen, maar het team van trainer Diego Simeone komt later op de zondag nog in actie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner