24.02.2016 14:26

Jonge Ajax-aanvaller: "Wil een leider zijn"

Vaclav Černý scoort zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax op een cruciaal moment. Vlak voor tijd zet hij de winnende op het scorebord tegen Celtic: 1-2. (26-11-2015)
Vaclav Černý scoort zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax op een cruciaal moment. Vlak voor tijd zet hij de winnende op het scorebord tegen Celtic: 1-2. (26-11-2015)

Vaclav Černý speelde de afgelopen weken veelvuldig mee met Jong Ajax, maar voor het duel in de Youth League met Olympique Lyon zit hij weer bij de A1. De jonge aanvaller voelt dat hij belangrijk is voor zijn ploeg.

Op de website van Ajax is de jonge Tsjech duidelijk. "Ik wil een leider zijn in het veld", aldus Černý die weet dat de ogen vooral op hem en Donny van de Beek zijn gericht. "Natuurlijk voel ik daardoor wat extra druk, maar ik ben iemand die goed met spanning om kan gaan. Ik heb vooral veel zin in de wedstrijd."

In de vorige ronde speelde Ajax tegen Sevilla FC. Černý deed toen ook mee, maar was toen vooral ongelukkig. "Ik deed na een lange tijd weer eens mee en wilde het team graag helpen. Ik had toen niet mijn beste periode. Weliswaar veel minuutjes gemaakt in Jong, maar mijn productiviteit was niet zo goed", legt hij uit. "Uiteindelijk wonnen we en daar was ik blij mee. Maar het klopt dat ik misschien iets te graag wilde. Ik weet nu beter hoe dat moet. Ik moet betere keuzes maken bij bepaalde acties en daar een goede balans in vinden."

Černý werkt zijn wedstrijden tegenwoordig veelvuldig af bij Jong Ajax en sporadisch mag hij invallen bij het eerste van Ajax. Toch geniet hij van elke minuut bij de A1. "Ik vind het hartstikke leuk om met deze jongens te spelen, in zo’n mooie wedstrijd bovendien. Dit is topniveau in mijn eigen leeftijdscategorie. Waarom zou ik dat als een stap terugzien? Ik vind het juist wel goed voor mij."

Ajax A1 trapt af om 17.00 uur tegen Olympique Lyon. Volg het duel hier LIVE.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner