25.02.2016 12:26

Boëtius negeerde advies van routinier Kuyt

Dirk Kuyt werpt zich op als adviseur van de jonge spelers bij Feyenoord. Hij probeert ze wegwijs te maken in het profvoetbal, maar niet iedereen luistert naar de adviezen van Kuyt. Jean-Paul Boëtius sloeg de tip van de routinier in de wind.

Boëtius vertrok afgelopen zomer van Feyenoord naar FC Basel nadat hij het voorgaande seizoen veelvuldig op de bank had gezeten. Kuyt is het niet eens met dat besluit. "Ik vind gewoon dat iedere speler bij Feyenoord weg zou moeten gaan als een Jordy Clasie", zo zegt hij in gesprek met ELF Voetbal. 

Waar Boëtius vertrok als reservespeler, was Clasie aanvoerder en sleutelspeler in Rotterdam. "En dan nóg is die stap heel groot. Jordy gaat er uiteindelijk komen, maar hij moet wel een weg bewandelen en bepaalde stappen maken om uiteindelijk ook in de Europese top succesvol te worden", legt Kuyt uit. "Dáárom is het zo belangrijk dat je als een grote meneer bij Feyenoord weggaat."

Na Boëtius lijkt ook Tonny Vilhena te vertrekken bij Feyenoord. De middenvelder heeft een aflopend contract en hij wil deze niet verlengen. Kuyt ziet de middenvelder liever blijven. "Ik hoop nog steeds dat Tonny de juiste keuze gaat maken, dat hij langer bij Feyenoord blijft. Al is die kans wel heel erg klein geworden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner