27.02.2016 17:51

Atlético deelt klap uit in Madrileense derby

Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag een belangrijke stap gezet in de bovenste regionen van de Spaanse competitie. Op bezoek bij rivaal Real Madrid werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Antoine Griezmann. Hierdoor is de voorsprong op de Madrileense stadsgenoot gestegen naar vier punten.

Real Madrid had in de derby de beschikking over de van een blessure teruggekeerde Karim Benzema. De Franse spits startte direct in de voorhoede met Cristiano Ronaldo en James Rodríguez. In de verdediging werden blessures van Marcelo en Pepe opgevangen door Danilo en Raphaël Varane. Atlético zag verdediger Stefan Savić afhaken met een blessure, zijn vervanger was Uruguyaan José Giménez. Ook Fernando Torres kreeg een basisplaats van coach Diego Simeone. Dit ging ten koste van Luciano Vietto.

Het eerste half uur van de Madrileense derby was gezapig en slordig. Er gebeurde heel weinig in Santiago Bernabéu. Het eerste gevaar kwam pas in de 33e minuut van de voeten van Cristiano Ronaldo. Een harde vrije trap vanaf 26 meter werd weggebokst door Jan Oblak. Aan de andere kant was Antoine Griezmann gevaarlijk van afstand. Zijn poging werd sierlijk gekeerd door Keylor Navas. Even later moest de Real-goalie optreden bij een verrassende poging van Koke in de korte hoek. Gescoord werd er echter niet.

Direct na rust werd Benzema gewisseld voor Borja Mayoral. De Franse spits was nog niet helemaal fit  en werd vervangen door de pas 18-jarige spits Mayoral. Het inspireerde Real tot de eerste kans in de tweede helft. Ronaldo kreeg de bal op een presenteerblaadje na een fout van Diego Godín. De sterspeler schoot echter net voorbij de buitenste paal. De spits van Atléti, Griezmann, was wel trefzeker bij een mogelijkheid voor het doel van Real. Een combinatie met Filipe Luís werd succesvol afgerond door de Franse topscorer: 0-1.

Real kon maar geen vuist maken tegen het compacte Atléti. Cristiano miste ook zijn tweede kans nadat de ster in vrijstaande positie een bal te zacht richting het doel kopte. Even daarvoor kreeg Saúl de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Oog in oog met Navas poogde de aanvaller echter op het lichaam van de Real-doelman. Ondanks een aardig slotoffensief bij Real bleef de voorsprong van Atléti in tact. Hierdoor wint de ploeg van Simeone voor het derde jaar op rij in Santiago Bernabéu. Maar het belangrijkste, de voorsprong op Real groeit naar vier punten.

Door: Koen Larmit