03.03.2016 15:44

Rakitić schikt zich in dienende rol bij Barça

Op aangeven van Lionel Messi (l.) zorgt Ivan Rakitić voor de 2-0 van FC Barcelona in het competitieduel met Deportivo La Coruña. (12-12-2015)
Op aangeven van Lionel Messi (l.) zorgt Ivan Rakitić voor de 2-0 van FC Barcelona in het competitieduel met Deportivo La Coruña. (12-12-2015)

Het draait bij FC Barcelona om drie spelers: Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Maar er lopen nog veel meer topspelers rond in de Catalaanse hoofdstad, waaronder Ivan Rakitić. De Kroatische middenvelder geeft toe dat de andere acht spelers in dienst van 'MSN' spelen. Een probleem vindt hij dat echter niet.

"Dat verdienen ze. Ze hebben alle ruimte om te bewegen omdat zij de besten zijn die er rondlopen. Daar moeten we gebruik van maken. Maar we weten dat als we achterin hulp nodig hebben, zij terugkomen", vertelt de middenvelder in gesprek met het Spaanse Sport.

"Ieder persoon heeft zijn eigen rol in het team", vervolgt Rakitić. "Ik kan niet zo goed dribbelen als Neymar, niet zo goed schieten als Messi en ik heb niet de kracht van Suárez, maar ik heb andere kwaliteiten die zij misschien niet hebben", aldus de Kroaat, die de linies bij elkaar houden en het helpen van de verdediging zijn kwaliteiten noemt.

"We moeten het samen en met elkaar doen. Als we dat volhouden, dan blijven we hopelijk zo goed presteren als we nu doen", besluit Rakitić.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner