05.03.2016 20:34

Zidane is blij met Ronaldo: "Hij is uniek"

Zinédine Zidane is meer dan tevreden met de inbreng van Cristiano Ronaldo in het huidige seizoen. De Portugees scoorde zaterdag maar liefst vier keer tegen Celta de Vigo, wat zijn seizoenstotaal op 39 goals zet.

"We hadden moeite met de tegenstander, maar in de tweede helft begonnen we erg goed. Wanneer je dan snel scoort, gaat het makkelijker", kijkt Zidane op de afsluitende persconferentie naar de eerste doelpunten van zijn Portugese superster. Cristiano Ronaldo maakte met een geweldige poeier de 2-0 vlak na rust, nadat Pepe in de eerste helft al voor een 1-0 voorsprong zorgde.

Cristiano Ronaldo barstte vervolgens los en scoorde een kleine tien minuten daarna uit een vrije trap. Iago Aspas deed tussendoor nog wat terug, maar de aanvaller van Real Madrid liep vlug uit naar zijn derde en vierde doelpunt. "Ik heb genoten van zijn prestatie", glunderde Zidane. "Dat is Ronaldo; hij kan er vier maken en dat kunnen er niet veel zeggen. Dat is de reden dat hij uniek is."