06.03.2016 22:29

Atlético houdt titelrace enigszins spannend

Atlético Madrid heeft op bezoek bij Valencia met 1-3 weten te winnen. Door de overwinning zijn de Madrilenen Barcelona tot op elf punten genaderd, maar Atlético Madrid speelde een wedstrijd minder.

Smaakmaker Antoine Griezmann openende na 24 minuten spelen de score in Mestalla. Voor de Fransman was dit al zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. Lang kon Atlético echter niet van de voorsprong genieten, want vier minuten laten trok Cheryshev de score gelijk.

Diego Alves, doelman van Valencia, bleek een lastige horde. Atlético zette flink aan, maar met name Vietto wist maar niet tot scoren te komen. Twintig minuten voor tijd wist Fernando Torres de doelman eindelijk te verslaan en de ban te breken. In de slotfase tekende Ferreira-Carrasco ook nog voor de 1-3, dankzij een blunder van de uitblinkende doelman Diego Alves.

Atlético Madrid lijkt door de derde zege op rij in topvorm te verkeren. Op 15 maart reist PSV af naar het Vicente Calderón voor de return van de Champions League.