12.03.2016 18:25

FC Barcelona vlamt voor het duel met Arsenal

FC Barcelona heeft zonder problemen toegewerkt naar het tweede duel met Arsenal in de Champions League. De laatste horde tussen het tweeluik in het kampioenenbal werd eenvoudig genomen. Tegen Getafe CF werd het maar liefst 6-0. Met nog negen wedstrijden te gaan heeft FC Barcelona elf punten voorsprong op Atlético Madrid en zelfs vijftien op Real Madrid. De stadsgenoten speelden echter wel een duel minder.

Al na acht minuten ging het mis voor de uitploeg, toen Juan Rodríguez zijn eigen doelman verschalkte in de achtste minuut. Munir maakte er vervolgens na twintig minuten 2-0 van, door op aangeven van Lionel Messi binnen te koppen. Nog geen kwartier later besliste Neymar, wederom op aangeven van Messi, de wedstrijd definitief. Voor rust kwam Messi na twee assists zelf op het scorebord, maar daarvoor had de Argentijn dit al moeten bewerkstelligen. De aanvaller miste echter vanaf elf meter.

Na rust werd het al snel 5-0 en 6-0 door Neymar en Arda Turan, waarna Luis Enrique besloot om enkele basiskrachten te sparen voor de wedstrijd tegen Arsenal. Piqué en Iniesta werden eerder naar de kant gehaald, zodat ze frisser aan de aftrap tegen de Engelse club verschijnen. Luis Suárez bleef om deze reden zelfs de hele wedstrijd op de bank. FC Barcelona verdedigt woensdag in eigen huis een 2-0 voorsprong.