14.03.2016 11:11

'Newcastle United geïnteresseerd in Dijks'

Mitchell Dijks kan lachen tijdens de eerste training van Ajax. (25-06-2015)
Mitchell Dijks kan lachen tijdens de eerste training van Ajax. (25-06-2015)

Mitchell Dijks kent een uitstekend seizoen bij zijn terugkeer bij Ajax. Waar de back nog eerder niet kon slagen bij Ajax, maakt de 23-jarige Dijks momenteel veel indruk bij de Amsterdammers. Vorige week werd bekend dat Danny Blind hem heeft opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Ook staat Dijks in de belangstelling van enkele clubs uit de Premier League.

Volgens De Telegraaf is Newcastle United het meest concreet om de back in te lijven. De Engelse club, waar ook de Nederlanders Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Tim Krul en Siem de Jong onder contract staan, meldde zich afgelopen transferperiode via een spelersmakelaar al officieus bij Ajax.

Ook dé verrassing van het seizoen in de Premier League, Leicester City, heeft de verdediger in beeld als mogelijke versterking voor komend seizoen. De huidige koploper stuurt tweewekelijks een scout naar de Amsterdam ArenA. De club maakte de interesse al kenbaar bij het management van Dijks, maar ondernam nog geen verdere actie. Dijks ligt bij Ajax nog vast tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner