16.03.2016 23:01

Bacuna kiest voor Kluivert en Curaçao

Aston Villa speler Leandro Bacuna (l.) wordt vastgehouden door Newcastle United speler Papiss Cisse (r.). (28-02-2015)
Aston Villa speler Leandro Bacuna (l.) wordt vastgehouden door Newcastle United speler Papiss Cisse (r.). (28-02-2015)

Leandro Bacuna heeft definitief voor Curaçao gekozen, waarmee ook is uitgesloten dat de alleskunner van Aston Villa ooit voor het Nederlands elftal uit zal komen. Bacuna is een welkome versterking voor Patrick Kluivert.

In de zomer van 2015 ontving Bacuna al eens een uitnodiging om een wedstrijd voor de nationale ploeg van Curaçao te spelen, maar de verdediger annex middenvelder besloot om daar niet op in te gaan. De 24-jarige speler had namelijk altijd nog de hoop om voor het Nederlands elftal uit te komen.

Inmiddels lijkt het besef te zijn gekomen bij Bacuna dat die kans niet reëel is en daarom heeft hij zijn diensten aangeboden bij Kluivert. De oud-spits van onder andere FC Barcelona is de bondscoach van Curaçao en nam Bacuna al op in zijn selectie tegen de Dominicaanse Republiek (26 maart) en Barbados (29 maart).

De oud-speler van FC Groningen speelde in verschillende jeugdelftallen van de KNVB. Zo speelde hij interlands voor Oranje Onder-19 en Jong Oranje. Bij Aston Villa is Bacuna niet onomstreden, maar in de Premier League kwam hij dit seizoen al 24 maal in actie. In drie seizoenen tijd, scoorde hij zes treffers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner