20.03.2016 18:08

FC Barcelona verslikt zich in Villarreal

FC Barcelona heeft zondag voor het eerst sinds 2 januari weer eens punten laten liggen in de Primera División. De Spaanse kampioen verspeelde bij Villarreal een voorsprong van 2-0 en moest genoegen nemen met een gelijkspel (2-2). Deportivo la Coruña was kort na de jaarwisseling de laatste ploeg die Barcelona punten wist af te snoepen (0-0).

Halverwege de wedstrijd in El Madrigal was er niets aan de hand voor de Catalaanse sterrenploeg. Dankzij treffers van Ivan Rakitic en Neymar, die een strafschop benutte a la Antonin Panenka, leidde Barcelona bij rust met 0-2. In de tweede helft ging het echter toch nog mis nadat Jérémy Mathieu in het veld was gekomen voor Gerard Piqué, die geel op zak had. De Franse verdediger liet eerst Cedric Bakambu scoren en werkte de bal daarna in eigen doel.

Barcelona verzuimde zo optimaal te profiteren van de nederlaag van Atlético Madrid bij Sporting Gijón (2-1). De ploeg van trainer Luis Enrique heeft nu negen punten voorsprong op de nummer twee. Over twee weken staat de 'Clásico' tegen Real Madrid op het programma.