21.03.2016 21:07

Busquets kan zich op titanenstrijd richten

Sergio Busquets probeert een medespeler te bereiken tijdens de wedstrijd FC Barcelona - Sevilla FC. (28-02-2016)
Sergio Busquets probeert een medespeler te bereiken tijdens de wedstrijd FC Barcelona - Sevilla FC. (28-02-2016)

Sergio Busquets zal niet in actie komen voor de Spaanse ploeg in de oefeninterlands die de ploeg van Vicente del Bosque in de komende week speelt tegen Italië en Roemenië.

De spelverdeler van FC Barcelona liep tijdens het duel met Villarreal van zondag, dat in een 2-2 gelijkspel eindigde, namelijk een gebroken vinger op die hem voor deze ontmoetingen aan de kant houdt. Bondscoach Del Bosque roept geen vervanger op voor de afhaker, die reeds 81 keer uitkwam voor het nationale elftal. De timing van zijn blessure zal in het Camp Nou met enige tevredenheid worden ontvangen. Als de interlands er over twee weken op zitten, staat in dat stadion namelijk de klassieker tussen Barcelona en Real Madrid op de rol.

Met acht wedstrijden staan de Catalanen op tien punten voorsprong van Real, dus als de ploeg van Zinedine Zidane nog een minieme kans op de landstitel wil hebben, zal enkel een overwinning in het hol van de leeuw volstaan. Busquets kan zich in ieder geval in alle rust voorbereiden op deze titanenstrijd en de rest van het seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner