23.03.2016 19:22

Tannane: "Bij Oranje was het gevoel er niet"

Oussama Tannane aan de bal tijdens het competitieduel van AS Saint-Étienne met Olympique Marseille. (21-02-2016)
Oussama Tannane aan de bal tijdens het competitieduel van AS Saint-Étienne met Olympique Marseille. (21-02-2016)

Oussama Tannane staat nog altijd achter zijn beslissing om uit te komen voor het nationale elftal van Marokko. Twee weken geleden hakte de aanvaller van AS Saint-Étienne definitief de knop door. Tannane had ook de optie om voor het Nederlands elftal te kiezen.

"Bij Oranje was het gevoel er niet en voor Marokko wilde ik als kleine jongen al uitkomen. Ik keek vroeger al naar spelers als Youssef Chippo en Youssouf Hadji, vond het geweldig om hen te zien voetballen. Mijn familie heeft deze keuze ook niet voor mij gemaakt, die heb ik zelf gemaakt", legt de 22-jarige voorhoedespeler zijn beslissing uit aan FRMF TV.

Volgens de buitenspeler speelde het overlijden van vader Al-Hadj Mohammed Tannane een grote rol. "Na zijn overlijden ben ik naar Tétouan gegaan en daar werd mij verteld dat ik voor Marokko moest spelen. Ik was hun trots, zeiden ze. "Ik heb nog even met Oussama Assaidi over de sfeer bij de nationale ploeg gesproken en hij vertelde dat alles goed gaat en dat ik van harte welkom was."

"Het gaat goed en iedereen is erg aardig voor mij. Naast Assaidi kende ik Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat natuurlijk ook al."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner