23.03.2016 21:37

"Rooney zou niet bij mijn eerste elf zitten"

Wayne Rooney in actie namens Engeland tijdens het EK-kwalificatieduel met Zwitserland. (08-092-15)
Wayne Rooney in actie namens Engeland tijdens het EK-kwalificatieduel met Zwitserland. (08-092-15)

Voormalig professioneel voetballer Matt Le Tissier heeft Wayne Rooney niet zo hoog zitten. Als Le Tissier het voor het zeggen zou hebben bij het Engels nationaal elftal zou Rooney namelijk niet in de basis staan. Zelf speelde Le Tissier acht interlands.

"Op basis van zijn huidige vorm zou hij niet bij mijn eerste elf zitten. Hij is niet goed teruggekomen van zijn blessure en is nu al even uit vorm. Je kunt je dus afvragen of hij wel in vorm is wanneer hij is hersteld van zijn huidige kwetsuur. Ik zou Rooney meenemen, maar niet opstellen. Maar Roy Hodgson is loyaal naar zijn spelers en Rooney is zijn aanvoerder, dus in de wereld van Roy start Rooney misschien toch", vertelt de voormalig speler van Southampton in de Engelse media.

Le Tissier is van mening dat jonge spelers de kans moeten krijgen. "We hebben enkele talentvolle aanvallers en het zou leuk zijn om hen ook te gebruiken. Dele Alli is dit seizoen doorgebroken en is dit seizoen geweldig met Harry Kane. Hun samenwerking is voortreffelijk en met Jamie Vardy heb je nog een goede spits. Ik zou ook Ross Barkley opstellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner