30.03.2016 19:01

Spaans avontuur Neville van korte duur

Gary Neville is niet langer de trainer van Valencia. De ploeg uit het oosten van Spanje maakt woensdagmiddag in een officieel persbericht bekend dat de samenwerking met de Engelsman is opgezegd.

Naar eigen zeggen is dit besluit genomen in belang van de club. De Spaans landskampioen van 2004 maakt vervolgens van de gelegenheid gebruik om de oud-speler van Manchester United te bedanken voor alle inspanningen in de afgelopen maanden en hem alle succes te wensen in het vervolg van zijn trainersloopbaan. Pako Ayestaran, die begin februari nog als assistent-trainer voor Neville aangetrokken werd, maakt het seizoen af in Mestalla.

Neville werd in december verrassend aangesteld als trainer, hetgeen meteen zijn eerste klus als eindverantwoordelijke was. Valencia kende ook onder hem tegenvallende resultaten en bevindt zich in de Primera Division op een veertiende plaats. Het werd dan ook algemeen verwacht dat Neville, die in eerste instantie tot het einde van het seizoen was aangesteld, geen nieuwe verbintenis aangeboden zou krijgen. Zijn vertrek komt nu dus nog iets eerder dan verwacht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner