30.03.2016 19:13

Knieblessure maakt einde aan seizoen Mathieu

A
A

Jérémy Mathieu heeft de meniscus in zijn rechterknie gescheurd en kan dit seizoen niet meer in actie komen voor zijn club FC Barcelona. Het EK in eigen land komt ook in gevaar voor de Franse verdediger.

Dat maken de Catalanen woensdagmiddag bekend op de clubwebsite. Mathieu viel dinsdagavond in, maar moest al na negen minuten geblesseerd de strijd staken in de oefenwedstrijd tussen Frankrijk en Rusland. Donderdag zal hij geopereerd worden in Barcelona. Tegen L’Equipe wist de linksback de risico’s bij een snel herstel treffend te verwoorden. “Of de hele meniscus wordt verwijderd en ik ben snel weer terug, met het risico op artrose, of de meniscus wordt weer vastgehecht, maar dan kan ik drie maanden niet spelen”.

In het laatste scenario zal Mathieu het EK moeten laten schieten. Op korte termijn heeft Barcelona-trainer Luis Enrique hoe dan ook een groot probleem, voor de kraker tegen Real Madrid van aankomend weekeinde heeft hij wellicht geen linksback tot zijn beschikking. Naast Mathieu is ook Adriano uitgeschakeld en Jordi Alba is een twijfelgeval. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner