03.04.2016 09:10

Cristiano Ronaldo stijgt op El Clásico-lijst

Met een meer dan belangrijk doelpunt heeft Cristiano Ronaldo zichzelf in de top drie van doelpuntenmakers in El Clásico geschoten. De Portugees maakte de beslissende 1-2 in Camp Nou en staat nu op zestien treffers in ontmoetingen met FC Barcelona.

De steraanvaller passeert met zijn zestiende doelpunt Real Madrid-legende Raúl, die inmiddels gestopt is met voetballen en in zijn tijd bij de Koninklijke vijftien keer scoorde tegen FC Barcelona. Cristiano Ronaldo staat nu alleen op nummer drie en moet alleen nog Alfredo Di Stéfano (achttien doelpunten) en Lionel Messi (21 doelpunten) voor zich dulden.

Real Madrid won El Clásico na het doelpunt van Cristiano Ronaldo. De club uit de hoofdstad kwam nog op een 1-0 achterstand door een goal van Piqué, maar Karim Benzema en Cristiano Ronaldo zetten dat dus recht.

Het verschil tussen de topploegen is nu nog maar zeven punten, maar het is de vraag of FC Barcelona in de resterende zeven duels punten gaat verspelen. De Catalanen spelen geen topwedstrijden meer in Spanje, Deportivo La Coruña is met de tiende plek de hoogst geklasseerde club op de agenda van FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner