04.04.2016 13:47

Piqué: "Het wordt moeilijker dan tegen Real"

Sergio Ramos (l.) en Gerard Piqué discussiëren tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Madrid (02-04-2016).
Sergio Ramos (l.) en Gerard Piqué discussiëren tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Madrid (02-04-2016).

Gerard Piqué verloor zaterdagavond met FC Barcelona weliswaar met 2-1 van Real Madrid, maar toch geeft de verdediger de club uit Madrid nog een trap na.

"Zaterdag tegen Real Madrid speelden we slecht", zei Piqué tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid. "We zijn daarom blij met deze uitdaging. We zullen tegen Atlético Madrid weer moeten laten zien waarom we elke prijs meer dan eens hebben gewonnen. Waarom het tegen Real in de tweede helft misliep, moeten we wel analyseren."

"Verder wil ik het niet meer over El Clásico hebben. Wij gaan vol voor de triple. Toen Cruyff hier in 1988 trainer werd, was ons seizoen geslaagd als we El Clásico wonnen. Nu zijn de rollen omgedraaid, dat is de nalatenschap van Cruyff."

Piqué verwacht dinsdagavond een lastige wedstrijd tegen Atlético Madrid. "Ik denk dat beide teams weinig voor elkaar onder zullen doen", vervolgt Piqué. "Wij willen vanaf de eerste minuut de bal hebben. Het wordt moeilijker dan tegen Real Madrid, want Atlético Madrid is de nummer twee van Spanje."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner