14.04.2016 21:51

Getouwtrek rondom Fosu-Mensah begonnen

Timothy Fosu-Mensah is gefocust tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Manchester United. (06-03-2016)
Timothy Fosu-Mensah is gefocust tijdens het competitieduel West Bromwich Albion - Manchester United. (06-03-2016)

Het lijkt erop dat Timothy Fosu-Mensah redelijk snel een keuze moet gaan maken tussen het Nederlands elftal en Ghana. Avram Grant, de Israëlische trainer van Ghana, en Danny Blind zouden de verdediger graag aan hun selectie toevoegen. De achttienjarige speler beschikt over een dubbele nationaliteit.

"We zijn gebeld, Ghana wil hem inderdaad overhalen voor dat land te kiezen", zei een woordvoerder van Stellar Group tegen het Algemeen Dagblad. Stellar Group is een agentschap die Fosu-Mensah vertegenwoordigt. De vleugelverdediger speelde tot op heden altijd voor de vertegenwoordigende elftallen van Nederland. Nu Fosu-Mensah aan het doorbreken is in Engeland, tonen de Ghanezen plots nadrukkelijke belangstelling in hem.

Bondscoach Blind lijkt met Mensah niet dezelfde fout te willen begaan als bij Hakim Ziyech. Volgens een journalist van het Algemeen Dagblad sprak Blind woensdag met Mensah in Londen en donderdag weer telefonisch.

De Nederlandse verdediger zorgde tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur voor een ware hype op social media. Mensah speelde een ijzersterke wedstrijd maar moest na zeventig minuten bij een 0-0 stand geblesseerd van het veld. In de minuten die daarop volgden incasseerde Manchester United drie doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner