18.04.2016 09:40

Luis Enrique: "Het team reageerde geweldig"

Het zijn lastige weken voor FC Barcelona. De ploeg werd uitgeschakeld in de Champions League en de voorsprong in de competitie is volledig uit handen gegeven. Toch verwijt trainer Luis Enrique zijn spelers weinig na de nederlaag tegen Valencia (1-2).

"Het team reageerde geweldig na mindere prestaties van de laatste tijd. We creëerden genoeg kansen, maar hadden geen geluk. Het was wachten op een goal", zei de trainer tegen AS. "We waren superieur in alle opzichten, maar het gebrek aan effectiviteit brak ons op. We hadden minimaal drie keer moeten scoren. Valencia ontsnapte vandaag, maar dat kan gebeuren in het voetbal."

FC Barcelona had een voorsprong van tien punten, maar door vier competitiewedstrijden zonder zegen staan de Catalanen op gelijke hoogte met Atlético Madrid. Stadsgenoot Real Madrid staat daar één punt achter. "We staan voor een enorme uitdaging. Als we de vijf resterende wedstrijden winnen, zijn we hoe dan ook kampioen. Als een team het kan, dan zijn wij het. Wij zijn Barcelona, wij laten ons hoofd niet hangen."

Ondanks de uitschakeling in de Champions League besloot hij, op Andre Ter Stegen na, dezelfde spelers te laten starten tegen Valencia. "Anders zou het ook niet eerlijk zijn geweest voor mijn spelers. Ook vandaag waren we beter. Ik ben blij met de ploeg die ik heb en sta voor mijn beslissingen." Waar de slechte resultaten door komen is voor Enrique ook moeilijk te beoordelen. "Ik weet niet of het een mentaal probleem is. Vandaag speelden we goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner