20.04.2016 21:59

FC Barcelona schiet frustratie van zich af

Na drie opeenvolgende nederlagen heeft FC Barcelona alle frustratie binnen de selectie uitgestort over het arme Deportivo La Coruña. De laagvlieger in de Primera División werd in eigen huis met maar liefst 8-0 aan de kant gezet. Luis Suárez speelde een wereldpot, hij scoorde vier keer en leverde drie assists.

FC Barcelona leek zeer makkelijk af te gaan op de Spaanse titel, maar de ploeg verloor in de Primera División van Real Sociedad en Valencia, waardoor de Madrileense ploegen angstvallig dichterbij kwamen. Tussendoor werd ook nog eens verloren van Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League, waardoor de titelhouder werd uitgeschakeld in het kampioenenbal.

Tegen Deportivo La Coruña ging het echter meer dan prima voor de Catalanen. Suárez had binnen 25 minuten al de 1-0 en 2-0 op het scorebord gezet, in de tweede helft ging het pas echt los. Ivan Rakitić en opnieuw Suárez maakten er na ruim een uur spelen 5-0 van, daarna mochten Lionel Messi, Bartra en Neymar ook nog scoren: 8-0.

Door de overwinning houdt FC Barcelona de twee clubs uit de hoofdstad voorlopig op afstand, maar elke misstap kan nu dodelijk zijn voor de koploper. Atlético Madrid kan bij winst naast FC Barcelona komen, maar heeft dan wel een veel lager doelsaldo. Real Madrid kan bij winst op één punt van de Catalanen komen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner