21.04.2016 10:15

Luis Enrique: "Nu was het bij iedere kans raak"

FC Barcelona-trainer Luis Enrique zag zijn ploeg schitteren tegen Deportivo La Coruña (8-0 winst), maar is van mening dat zijn ploeg tegen Valencia (2-1 nederlaag) ook goed voor de dag kwam. Er was echter één verschil.

"Net als tegen Valencia speelden we sterk. Nu was het bij vrijwel iedere kans raak, zondag was dat niet zo", aldus de oefenmeester van FC Barcelona tegenover AS. "Tegen Valencia hadden we misschien nog wel meer kansen, maar nu boeken we wel een spectaculaire zege."

Deportivo La Coruña probeerde het centrum van FC Barcelona vast te zetten, waardoor de Catalanen veel ruimte kregen op de flanken. Daar werd door FC Barcelona optimaal van geprofiteerd. "Dat was nodig omdat Sergio Busquets geen ruimte kreeg. We gebruikten de zijkanten goed en Lionel Messi stichtte gevaar in het centrum."

Het is inmiddels weer spannend in Spanje. FC Barcelona en Atlético Madrid hebben met nog vier wedstrijden te gaan 79 punten. Real Madrid volgt op 78 punten. "We staan nog altijd voor een grote uitdaging. Het beste team zal kampioen worden", aldus Luis Enrique.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner