23.04.2016 17:54

Real Madrid ontsnapt bij Rayo Vallecano

Real Madrid heeft zich zaterdag aan kop van de Spaanse competitie genesteld. De ploeg van trainer Zinédine Zidane pakte de winst bij Rayo Vallecano, al ging dat zonder de geblesseerde topschutter Cristiano Ronaldo bijzonder moeizaam. De 'Koninklijke' stond na een kwartier met 2-0 achter bij de stadgenoot, maar Gareth Bale redde de Madrileense topclub: 2-3.

Adrián Embarba en Miku straften in de openingsfase defensieve blunders van Real Madrid genadeloos af. Een stunt leek in de maak in het knusse stadion Vallecas, waar het onophoudelijk regende. Bale bracht de spanning in de 35e minuut terug met een trefzekere kopbal, waarna Lucas Vázquez kort na rust voor de gelijkmaker tekende. Tien minuten voor tijd bezorgde Bale de bezoekers alsnog drie belangrijke punten in de titelstrijd met Atlético Madrid en FC Barcelona, die later op zaterdag Real Madrid weer kunnen passeren.