23.04.2016 22:20

Suárez steelt weer de show bij winnend Barça

De top drie van de Primera División blijft ook na speelronde 35 ongewijzigd. Waar eerder Real Madrid en Atlético Madrid al wisten te winnen, pakte koploper FC Barcelona ook de volle buit. Tegen Sporting Gijón werd het 6-0. FC Barcelona staat samen met Atlético Madrid bovenaan met 82 punten, alhoewel het doelsaldo van MSN en co beter is. Real Madrid heeft één puntje minder.

In de vorige speelronde slachtten de Catalanen het arme Deportivo La Coruña volledig af. Luis Suárez scoorde vier keer en leverde drie assists, FC Barcelona won uiteindelijk met 8-0. Tegen Sporting Gijón werd opnieuw de nul gehouden, ditmaal scoorde Barça 'slechts' zes keer.

Luis Suárez bewees opnieuw zijn waarde voor FC Barcelona. De oud-spits van FC Groningen, Ajax en Liverpool maakte voor de tweede achtereenvolgende keer een hattrick. Na een uur spelen maakte hij er op aangeven van Iniesta 2-0 van tegen Sporting Gijón, daarvoor had Lionel Messi met een kopbal in de twaalfde minuut zijn ploeg al op voorsprong gezet.

Een kwartier voor tijd kreeg Luis Suárez kort achter elkaar twee buitenkansjes in de vorm van strafschoppen. De spits faalde niet en bracht zodoende zijn seizoenstotaal op 52 doelpunten. Daar hield het echter niet bij op. Vijf minuten voor tijd ging de bal weer op de stip, ditmaal mocht Neymar het cadeautje uitpakken: 5-0.

Het slotakkoord was echter voor Luis Suárez, die op aangeven van Messi zijn vierde doelpunt van de avond maakte. Het is voor het eerst dat een speler van FC Barcelona twee keer achter elkaar vier keer scoort in een officiële wedstrijd. Luis Suárez is momenteel alleen topscorer in de Spaanse competitie, Cristiano Ronaldo volgt met 31 doelpunten.