24.04.2016 16:30

Zidane prijst herrijzenis van geplaagde Bale

Gareth Bale lost een schot tijdens het competitieduel Real Madrid - Deportivo La Coruña. (09-01-2016)
Gareth Bale lost een schot tijdens het competitieduel Real Madrid - Deportivo La Coruña. (09-01-2016)

Gareth Bale begint steeds belangrijker te worden voor Real Madrid. Na opnieuw een goed optreden voor de Madrilenen kreeg de Welshman een speciale lofzang van zijn trainer Zinedine Zidane.

Bale scoorde twee keer en hielp zijn ploeg zo aan een indrukwekkende comeback: in het treffen met stadgenoot Rayo Vallecano kwam Real van een 2-0 achterstand terug om toch nog te winnen en in de titelrace te blijven. Zidane was zijn pupil na afloop erkentelijk voor zijn invloed. "Bale is spectaculaire speler en dat bewees hij vandaag weer met een fantastische goal. Ik ben blij met hem en het feit dat hij vandaag het verschil wist te maken", sprak een ongetwijfeld opgeluchte trainer.

De goede vorm van Bale komt op een bijzonder prettig moment. Dinsdag speelt Real de eerste wedstrijd om de halve finale van de Champions League bij Manchester City, terwijl de titel in La Liga met nog drie wedstrijden te gaan nog binnen handbereik is. Vakantie zal de snelheidsduivel hierna overigens niet kennen, hij gaat met de nationale ploeg van Wales naar het EK in Frankrijk. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner